Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Βιβλίο 1ο - Η Χώρα των Χαμένων Ευχών


Το Τραγούδι του Χρόνου είναι μια μεγάλη σε μέγεθος ιστορία και για το λόγο αυτό χρειάζεται πάνω από ένα βιβλίο για εξιστορηθούν τα γεγονότα της, τουλάχιστον τα κυριότερα. Ο αριθμός των βιβλίων είναι άγνωστος προς το παρόν, αν και πολύ πιθανόν είναι να ολοκληρωθεί σε τρεις τόμους (τριλογία).

Το πρώτο βιβλίο της σειράς φέρει τον τίτλο «Η Χώρα των Χαμένων Ευχών» και πρόκειται για την άφιξη των δύο μικρών ηρώων στην Νοέλα και την πρώτη τους επαφή με τη φωτεινή αλλά και την σκοτεινή πλευρά αυτού του μυστικού κόσμου.

Το βιβλίο ξεκινά στην Κάντελαϊτ, την πρωτεύουσα του Έβεργουις, μια πολυπληθή πόλη με έντονο το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Μεταξύ των πολλών επισκεπτών που έρχονται για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της, βρίσκονται τα δυο αδέλφια, ο Λουκάς και η Φωτεινή. Το μυστήριο όμως είναι πως τα παιδιά αυτά δεν έχουν έρθει από κάποιο άλλο μέρος της Νοέλα αλλά από τον δικό μας κόσμο και ήδη από την αρχή της ιστορίας συνειδητοποιούν πως έχουν ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο έγινε το «πέρασμα» τους στη Νοέλα καθώς επίσης και όλα όσα έχουν προηγηθεί του ερχομού τους. Κάπως έτσι ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι σε αναζήτηση των χαμένων τους αναμνήσεων και του δρόμου που θα τους οδηγήσει ξανά στο σπίτι. Στην προσπάθεια τους αυτή, οι δυο μικροί ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τέρατα, φαντάσματα, μάγισσες και δαίμονες, καθώς και με ένα αρχαίο κακό που περιμένει την ανάσταση του για να αφανίσει τον κόσμο. Όμως στο πλευρό των παιδιών θα βρεθούν ένας ενθουσιώδης Θαυματουργός, ένας αινιγματικός Μάγος, μια Δεντρολαμπίτσα κι ένας φιλικός Γίγαντας και διάφοροι άλλοι που θα μοιραστούν μαζί τους την περιπέτεια στη Χώρα των Χαμένων Ευχών.

Η Χώρα των Χαμένων Ευχών κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2011


Περίληψη

Από μικρό παιδί ο Λουκάς άκουγε από τον πατέρα του ιστορίες για τη Νοέλα, έναν μαγικό κόσμο όπου τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ και κάθε ευχή μπορεί να βγει αληθινή. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο Λουκάς έπαψε να πιστεύει στα όνειρα, καταδικάζοντας τη Νοέλα στη λήθη, μαζί με όλα όσα παίρνει ο Χρόνος στο πέρασμά του.
Ώσπου μια νύχτα, εντελώς απρόσμενα, ο Λουκάς μαζί με τη Φωτεινή, τη μικρότερη αδελφή του, βρίσκονται στους δρόμους της Κάντελαϊτ, της πιο ξακουστής πόλης της Νοέλα. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα πιο πολύ όταν τα δύο παιδιά συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει τις αναμνήσεις τους.
Κάπως έτσι ξεκινά ένα μαγευτικό ταξίδι, γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις, μα και τρομακτικές εμπειρίες. Ο Λουκάς και η Φωτεινή θα περάσουν από φανταστικούς τόπους, θα γνωρίσουν μοναδικούς φίλους, θα πολεμήσουν με εχθρούς πάνω από τις δυνάμεις τους και θα κληθούν να αναμετρηθούν με τον ίδιο τον Χρόνο και τις στρατιές του.
Θα μάθουν καλά πως κανείς και τίποτα δεν χάνεται, αρκεί να υπάρχει κάποιος που θα τον αναζητήσει...
... όσο μακριά κι αν χρειαστεί να φτάσει για να τον βρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου